21 Ekim 2007 Pazar

Ateşleme sistemi


Genel Bilgi
3620.3734 ateşleme kontrollörü Hall Etkisi sensörlü analog ateşleme sistemleriyle donatılmış yabancı üretim otomibillerde dahil VAZ 2108, VAZ 2109 kesicisiz ateşleme sistemli otomobillere uygulama amaçlıdır.

Belirtilen cihaz arttırılmış parazit dayanımı ile nitelendirilmiştir. Güç devresinde 150V artı ve eksi yönde darbeli aşırı gerilim etkilerine izin verir.

Artan akım değerine rağmen kötü yakıt kullanımı ve soğuk zamanalrdaki çalıştırmada yüksek enerjili kıvılcım oluşumuna sahiptir.

Akü bağlantısının kısa süreli kesilmesinde motor çalışmasını sağlar, ancak ateşleme kontrollörünün hatasız çalışmasını garanti etmez.

3620.3734 ateşleme kontrollörü içerisinde anahtarlama elemanı olarak geleneksel bir bipolar (çift kutuplu) BU941 Darlington (güç transistörü) transistörü (STMicroelectronics) kullanılmaktadır.

Kullanımda Motor krank milinin düşük dönüş sayısında dağıtıcıda önemsiz ısı artışlarına izin verilir. Bu ateşleme kontrollörünün kıvılcım oluşma parametrelerini ve güvenilirliğini etkilemez.

Ateşleme sistemlerinin ihtiyaçlarına göre, algılayıcıya gerilim beslemesi dengelenmesi ile aşırı gerilimlere Hall Algılayıcı Koruması ile garantiye alır.

Ateşleme kontrollörü, İhracat ve ithalat için GOST 15150 ile uyumlu tekli iklimsel U2.1 tasarımı ile üretilmiştir. Ateşleme kontrollörü güç üreticinin negatif (eksi) kutbunun tek tel ile araca bağlandığı tek telli güç devreleri için üretilmiştir. Ateşleme kontrollörünün işletme biçimi GOST 3940 a uygun oalrak S1'dir.

Ateşleme kontrollörü araç üzerine standart tutturucular ve fişler ile sabitlenmesi şartı ve böylece şasi ve ateşleme dağıtıcı ile güvenli bağlantı sağlanması gerektiğnden buna uygun monte edilmektedir.

3620.3734 ateşleme kontrollörü fabrikada polietilen ambalaj içinde paketlenmektedir. Hermetik (sızdırmaz, tam kapalı) yapı bozulmadan cihaza erişmek imkansızdır.

Garanti süresi kullanıam sokulduktan sonra veya ticari satış ağında satışa sunulduktan sonra 3 yıldır. Üreticinin Garanti yükümlülükleri üretim tarihinden sonra 4 yıl geçerlidir.

Özellikleri :

İşletme Sıcaklık Aralığı, C -40.....+85
Nominal besleme gerilimi, V 12,0
İzin verilebilen Besleme Gerilimi Sınırı 6,0.........18,0
Kesintisiz Kıvılcım Oluşum Aralığı, 4 silindirli 4 zamanlı motor krank mili devri 20.........7000
Kontrol akımı, A 7,5+-0,2
Kollektör akımının kıvılcımsız kesme zamanı, sn 1.........2
Saniyede 200'den fazla(6000 d/d 4 zamanlı 4 silindirli motorda) kıvılcım oluşurken 5 dakikaya kadar yüksek besleme gerilimindeki maksimum izin verilen artışlar , V 25
maksimum izin verilen Artı ve eksi aşırı gerilim darbeleri, V 150

Ekonomizer

Samara araçların en büyük teknolojik özelliğidir belkide. Bu sistemde araç devri 1700 ün üzerinde iken ayak gaz pedalından çekildiğinde yakıtın kesilmesi sağlanır. Sistemin karburatör üzerindeki elemanları yakıt sisteminde açıklamıştık. Bu sistemin elektronik kısmı.






Karburatörlü araçların ateşleme sistemi şeması



Platinsiz, ateşleme bobinli, mekanik ve vakumlu avanslı distribütörlü ateşleme sistemine sahiptir. Ateşleme avansı 3(+-1) olarak yapılır ve bujiler champion N94, NGK BP7EC ya da bosch wr7dc 0,7 mm'dir...

Hiç yorum yok: